Scenkonst      Audiowalk      Interaktiv

Coming Home

Coming Home är en vandringsföreställning i Vitabergsparken och en dialog med Virginia Woolfs feministiska essä Ett eget rum. I föreställningen gör deltagarna en vindlande färd i sökandet efter författaren Mary Carmichael. Vi möter på vägen moders- och fadersträd, träder in i ljudvärldar som glänser av opaler och silke och kastar ut reven efter nycklar till stängda dörrar.

Är androgynitet ett konstnärligt ideal att sträva efter? Vad har Leif, Lars och Leon att säga om kvinnokönet?
Scenisk gestaltning blandas med digitala upplevelser i en omslutande upplevelse under skymningstimmen.

Premiär: 5 oktober

Vitabergsparken, Stockholm

Spelas: 6, 8, 9 oktober

Biljetter via Billetto Ord. pris 130 kr

HUR FUNGERAR FÖRESTÄLLNINGEN?

Deltagarna vandrar en och en, vägledda av ljudspår i hörlurarna som triggas genom GPS-punkter på olika punkter i parken. I parken finns analoga installationer och sceniska gestaltningar och föreställningen avslutas gemensamt tillsammans med de andra deltagarna.
Exakt mötesplats i Vitabergsparken meddelas på biljetten. Kom i god tid och ta med en fulladdad smartphone och hörlurar av bra kvalitet.

Gita Mallik

Regissör

Gita Mallik har regisserat och skrivit för teater, tv och film, musikdramatik och opera. Hon producerar även inom scenkonst, bl a Virpi Pahkinen Dance Company och koreografduon Ongoing Realities. Gitas konstnärliga arbete är fokuserat på interaktivt ”mind-scaping” där deltagarna skapar en egen inre värld i relation till verkligheten. Centralt är upplevelsen av distans: från det pyttelilla och mycket nära, till det enorma landskapet och händelser på avstånd.

Ellinor Sterner Bonander

Kompositör & ljuddesigner

Ellinor Sterner Bonander är frilansande kompositör, ljuddesigner, musik- och mediaproducent. Hon har tidigare arbetat inom scenkonstvärlden med bland annat Parkteatern och teatergruppen Gigafon!, samt med olika artister och ensembler inom jazz- och popsektorn. Utöver frilansandet styr hon sitt egna konstnärliga projekt Bonander och är Adjunkt i musik- och medieproduktion på musikhögskolan i Stockholm.

Elin Skarin

Medverkande

Elin Skarin är skådespelare och låtskrivare utbildad på teaterhögskolan i Stockholm. Hon har arbetat bl.a. på Malmö-, Göteborg- och Stockholms Stadsteater och frigrupper som Moment och Teatr Weimar. Hösten 21 gjorde hon det hyllade konsertperformancet ”En grop i universum” på Kulturhuset Stadsteatern med låtar hon skrivit de senaste tio åren. I höst jobbar hon på Kulturhuset Stadsteatern.

Permeate

Permeate kurerar, finansierar och publicerar ljudbaserad och platsspecifik konst i det offentliga rummet.

Med stöd från
Illustration: Josefin Herolf