Scenkonst      Audiowalk      Interaktiv

Coming Home

Coming Home är en vandringsföreställning i Vitabergsparken och en dialog med Virginia Woolfs feministiska essä Ett eget rum. I föreställningen gör deltagarna en vindlande färd i sökandet efter författaren Mary Carmichael. Pengar och egna rum är en sak. Men vad har aspträden och svamparna att säga om kvinnokönet? Vi möter på vägen talande träd, träder in i ljudvärldar som glänser av opaler och silke och kastar ut reven efter nycklar till dolda hålrum. Och det finns tecken i vinden för den som vet vart den ska rikta uppmärksamheten.

Sceniska installationer och livemusik blandas med digitala upplevelser i en omslutande upplevelse under skymningstimmen.

Premiär: 5 oktober

Vitabergsparken, Stockholm

Föreställningen spelades 5, 6, 8, 9 oktober

Biljetter via Billetto Ord. pris 160 kr. Student/pensionär 130 kr.

TRAILER

HUR FUNGERAR FÖRESTÄLLNINGEN?

Deltagarna vandrar en och en, vägledda av ljudspår i hörlurarna som triggas genom GPS-punkter på olika punkter i parken. I parken finns analoga installationer och sceniska gestaltningar och föreställningen avslutas gemensamt tillsammans med de andra deltagarna.

Föreställningen startar i Vitabergsparkens amfiteater.
Kom i god tid och ta med en fulladdad smartphone och hörlurar av bra kvalitet samt ett sittunderlag.

Gita Mallik

Regissör

Gita Mallik har regisserat och skrivit för teater, tv och film, musikdramatik och opera. Hon producerar även inom scenkonst, bl a Virpi Pahkinen Dance Company och koreografduon Ongoing Realities. Gitas konstnärliga arbete är fokuserat på interaktivt ”mind-scaping” där deltagarna skapar en egen inre värld i relation till verkligheten. Centralt är upplevelsen av distans: från det pyttelilla och mycket nära, till det enorma landskapet och händelser på avstånd.

Ellinor Sterner Bonander

Kompositör & ljuddesigner

Ellinor Sterner Bonander är frilansande kompositör, ljuddesigner, musik- och mediaproducent. Hon har tidigare arbetat inom scenkonstvärlden med bland annat Parkteatern och teatergruppen Gigafon!, samt med olika artister och ensembler inom jazz- och popsektorn. Utöver frilansandet styr hon sitt egna konstnärliga projekt Bonander och är Adjunkt i musik- och medieproduktion på musikhögskolan i Stockholm.

Elin Skarin

Medverkande

Elin Skarin är skådespelare och låtskrivare utbildad på teaterhögskolan i Stockholm. Hon har arbetat bl.a. på Malmö-, Göteborg- och Stockholms Stadsteater och frigrupper som Moment och Teatr Weimar. Hösten 21 gjorde hon det hyllade konsertperformancet ”En grop i universum” på Kulturhuset Stadsteatern med låtar hon skrivit de senaste tio åren. I höst jobbar hon på Kulturhuset Stadsteatern.

Permeate

Permeate kurerar, finansierar och publicerar ljudbaserad och platsspecifik konst i det offentliga rummet.

Shaya Khalil

AR-kreatör

Shaya Khalil är utbildad immersive creator på changemaker educations/Futuregames och har en bakgrund i DJ-ing och ljud. Arbetar sen 2018 som performaceartist och drag king. Våren 22 blev hon uttagen till Women in immersive tech’s ´Metaverse creation lab`som en av tio konstnärer för att utforska och jobba kring representation och hur man skapar trygga rum i nya digitala sfärer och världar.

2021 utvecklade hon en prototyp av en dokumentär 360 film för VR på Narrative VR Lab på Lindholmen Science park i Göteborg.

Marta Khomenko

Ljusdesign

Marta är ljusdesigner  och  har jobbat med ljus i över 10 år. De senaste fem åren har Marta varit anställd Orionteatern där hon har ett fint samarbete med olika konstnärer inom teater och musik.

Eda Celebi

Extended Reality-kreatör praktik

Studerar på yrkeshögskolan till Immersive Experience Creator via Change Maker Educations. Fått kunskaper inom XR-teknik och lärt mig om skapandet av olika medier för den tekniken. Är intresserad av digitala, kreativa och immersiva upplevelser.

Genomför min LIA praktik i scenkonstprojektet Coming Home där jag kommer vara delaktig i utvecklingen och genomförandet av projektet.